Missa inte årets Radondagen 16 mars – Anmäl dig nu!


På radondagen den 16 mars kan man delta online eller på plats - Du väljer själv.

Svensk Radonförening samlar årligen alla berörda parter i radonfrågan till konferens under en dag, RADONDAGEN. Detta så att branschföretag, myndigheter, kommuner och forskare kan mötas och utbyta erfarenheter och insikter. Evenemanget går av stapeln under mars månad varje år.

Radondagen 2022 går av stapeln den 16 mars på Elite Hotel Marina Tower Stockholm. Du kan delta på plats eller online. Om du anmäler dig innan 31 januari får du 20% i rabatt.

Priset är detsamma oberoende om du deltar på plats eller online och du behöver inte bestämma dig i samband med anmälan. Endast två veckor innan evenemanget behöver vi veta vilket alternativ du väljer genom att svara på ett mail vi sänder ut till samtliga deltagare.

Det är en fullspäckad dag med stor utställningsplats utanför möteslokalen. Dagen har fokus på att ge ökad kunskap, erfarenhetsutbyte, föreläsningar med case från verkligheten, politikerdebatt. Talarna kommer från kommuner, myndigheter, branschexperter, forskare, miljöansvariga samt politiker.

Med radondagen erbjuder vi senaste nytt - diskuterar nya regelverk och vilka krav vi ska ställa på de som verkar inom branschen. Vi kommer ha fokus på både arbetsplatser och egna hem. Konferensen tar avstamp i var vi står idag och vad som kan förväntas i framtiden. Vi brukar även ha internationella inslag och belysa hälsoriskerna med att leva i förhöjda halter av radon. Konferensen är öppen för alla.

Det väntar ett spännande program under dagen där SGU kommer och talar om radon i vattnet.

Strålsäkerhetsmyndigheten informerar om den nya metodbeskrivningen och tillsynen för radon på arbetsplatser. Forskare kommer och talar om lungcancer som orsakas av längre vistelse i förhöjda radonhalter. Kommun deltar och talar om radontillsyn. Likaså blir det fördjupande föreläsning om byggstandarder och miljöcertifiering i nybyggen och radon. I år är det också valår så därför blir det självklart även politikerdebatt! Hållbart byggande är ett viktigt begrepp men krav på nybyggnation är inte större än befintliga byggnader. Varför? Energideklaration och fastighetsförsäljning. Hur vet man att mätning genomförts? Varför är det viktigt att radonbidraget kommer tillbaka? Det är några av frågeställningarna.

Årets Radondag hålls i stora lokaler med flera konferensrum så det alla restriktioner följs väl – allt genomförs med goda avstånd. Det finns också möjlighet att delta digitalt och skulle du nära i tid vilja byta från fysisk närvaro till digital bara hör av dig!

Vi har som vanligt en utställning på plats där leverantörer i branschen presenterar sina nyheter. Nytt för i år är att det finns möjlighet för utställare att få göra en kort presentation om sitt företags verksamhet.

En dag med fokus på möjlighet till ökad kunskap och delade av erfarenheter från kommuner, myndigheter, branschexperter, forskare, miljöansvariga samt politiker.

Boka din plats redan idag!

Här kan du anmäla dig som deltagare eller utställare


Läs artikeln på My newsdesk
https://www.mynewsdesk.com/se/svensk-radonfoerening/pressreleases/missa-inte-aarets-radondagen-16-mars-anmael-dig-nu-3156627