Dags att anmäla sig till Radondagen den 15 mars!


Paneldebatt Radondagen 2022

I år kör vi Radondagen som vanligt igen. Det går av stapeln den 15 mars på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm. Det finns också möjlighet att delta digitalt och skulle du nära i tid vilja byta till fysisk närvaro är det bara att höra av sig! Vi kommer videostreama alla föredrag och precis som förra året finns även möjlighet att besöka utställare, både på plats och digitalt.

Huvudtemat kommer att vara radon på arbetsplatser men vi kommer även redovisa resultatet från vår undersökning på hur kommuner sköter tillsynsfrågan Föreningen har nyligen skickat ut en enkät till landets samtliga kommuner och frågat om hur aktivt de anser att de jobbar med tillsynen av egna hem och flerbostadshus.

Strålsäkerhetsmyndigheten kommer och informerar om det nya tillägget till metodbeskrivning för mätning på skolor och förskolor och belyser även status för den nationella handlingsplanen. Dr. Aaron Goodarzi från universitetet i Calgary presenterar sin senaste forskningsrapport om sambandet mellan radonhalten på arbetsplatsen och risken att få lungcancer. Hållbart byggande är ett viktigt begrepp i samband med nybyggnationer och Swedish Green Building Council kommer berätta varför radonhalten är viktigt i kategorisering av miljöbyggnad.

Ett självklart inslag är också vår paneldebatt med bostadspolitiker. Radonfrågor relaterade till energideklaration, OVK, radonbidrag och tillsyn av våra arbetsplatser är några av frågorna som kommer lyftas.

Varmt välkommen!

ANMÄL DIG ENKELT HÄR


Läs artikeln på My newsdesk
https://www.mynewsdesk.com/se/svensk-radonfoerening/pressreleases/dags-att-anmaela-sig-till-radondagen-den-15-mars-3230606