Sista chansen att anmäla sig till radondagen – Möjlighet att även delta digitalt!


Radondagen 2022

Årets Radondag går av stapeln onsdagen den 15 mars 2023 på Elite Hotel Marina Tower Stockholm. Du kan delta på plats eller online.

Sista anmälningsdagen är 9 mars.

Nu har programmet släppts och som vanligt erbjuder det den senaste spetskunskapen, men även värdefulla erfarenheter från kommuner, myndigheter, branschexperter, forskare, miljöansvariga samt politiker.

Strålsäkerhetsmyndigheten kommer och informerar om det nya tillägget till metodbeskrivning för mätning på skolor och förskolor och belyser även status för den nationella handlingsplanen. Dr. Aaron Goodarzi från universitetet i Calgary presenterar sin senaste forskningsrapport om sambandet mellan radonhalten på arbetsplatsen och risken att få lungcancer. Hållbart byggande är ett viktigt begrepp i samband med nybyggnationer och Swedish Green Building Council kommer berätta varför radonhalten är viktigt i kategorisering av miljöbyggnad. Svensk Radonförening kommer även redovisa resultatet från deras undersökning på hur kommuner sköter tillsynsfrågan kring radon.

Radondagen organiseras av Svensk Radonförening och är en öppen konferens för alla som arbetar med och är intresserade av radon där du som deltagare också har möjlighet att ställa frågor till myndigheter och radonexperter. Du anmäler dig enkelt via vår hemsida för konferensen, www.radondagen.org. Där hittar du även länk till programmet.

Anmäl dig som deltagare i konferensen här!


Läs artikeln på My newsdesk
https://www.mynewsdesk.com/se/svensk-radonfoerening/pressreleases/sista-chansen-att-anmaela-sig-till-radondagen-moejlighet-att-aeven-delta-digitalt-3237953